Skip to content

Publikusz

- Népszabadság 2007. november 14. Webszerkesztő a rács mögött
- Szent Korona Rádió - 2007.11.13.Kiszabadult az éhségsztrájkoló hazafi
- Mária Országa - 2007.10.21.Böjt Rudolf Jánosért és a tiszta kezű ügyészségekért
- Kuruc.Info - 2007.10.19. Éhségszrájkol az igazmondásért börtönbe zárt keszthelyi újságíró
- kuruc.Info - 2007.10.13. Börtönbe vonul a keszthelyi korrupciót leleplező újságíró
- Nemzeti Hírháló - 2007.10.13. Rudolf János szembeszállt a korrupcióval most a börtönben ül

Nemzeti Hírháló - 2007.10.13.

Nemzeti Hírháló - 2007.10.13.

Rudolf János szembeszállt a korrupcióval most a börtönben ül

Rudolf János a keszthelyi Helikonportal.net szerkesztője bevonult a zalaegerszegi sittre. János internetes ujságja - Helikonportal.net - nemtörődve azzal, hogy MSZP-s vagy Fidesz-es érdeket sért kíméletlenül és rendszeresen rávilágít a kisváros korrupciós ügyeire.

A keszthelyi kórház korrupciógyanús ügyeit is ő tárta föl. A rágalmazási perben János bizonyítékait a bíróság csak részben fogadta el. Rudolf Jánost a Zala Megyei Bíróság 60 ezer forint pénzbírsággal súlytotta. János nem fizetett, és a bíróság az egyébként jól kereső Rudolf János pénzbírságát 200 nap elzárásra változtatta(napi 300 Ft).
János ki tudta volna a büntetést fizetni, de inkább a börtönt választotta, hogy rávilágítson - a cseppben a tengerre - egy kisvárosi korrupción keresztül a kormányzati-állami korrupcióra.

Rudolf János nem bűnös, hanem hős. Korunk hőse, aki szembeszállt a korrupcióval. Boldogok, kik üldözést szenvednek az igazságért mert övék a mennyek országa.

Rudolf János: A múlt héten csütörtökön kézhez kapott másodfokú kórházas bírósági ítéletet elolvastam, elgondolkodtam, majd arra a következtetésre jutottam, hogy nem fellebbezünk, és bűnhődnöm kell. Így nem csak megkövetem környezetem, hanem szándékom komolyságát még bizonyítandó az ítéletnél kicsit korábban érkező meghívást is elfogadom, és még ma az egerszegi bv-be is önként bevonulok. Tudom. El is bujdokolhatnák mindenféle szanatóriumokba akkor, ha szocialista miniszterekkel bizniszelgetnék, vagy akár ki is fizethetném ezt a mostani bírságot, ha én is olyan ütemben lopnám a pénzeket mint a felperesek. Viszont ezt csak úgy egyszerűen letudva senkinek sem lenne elég jó. Nem jó, mert akkor "A szegény", "A megbántott" és "A meghurcolt" keszthelyi kórházi vezetőknek nem okoznák lelki kielégülést a börtönhónapokkal.

ÚDK / Nemzeti Hírháló

Az eredeti cikk címe: http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=8671

kuruc.info - 2007.10.13.

kuruc.info - 2007.10.13.

Börtönbe vonul a keszthelyi korrupciót leleplező újságíró

Október 9-én börtönbe vonult Rudolf János, a keszthelyi Helikon Portál szerkesztője, miután helyi politikai korrupciós ügyek leleplezése (konkrétan: a keszthelyi kórház korrupciós ügyletei) miatt a szocionista bíróság 60 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte. (Rudolf bizonyítékait a "független" bíró csak részben fogadta el.) Az újságíró ki tudná fizetni az összeget, azonban úgy döntött, nem tesz eleget az ítéletnek, így azt 200 napos elzárásra változtatták (300 Ft/nap).

Rudolf azért határozott így, mert, mint levelében - amelyet érdemes teljes terjedelmében elolvasni - fogalmaz:

A múlt héten csütörtökön kézhez kapott másodfokú kórházas bírósági ítéletet elolvastam, elgondolkodtam, majd arra a következtetésre jutottam, hogy nem fellebbezünk, és bűnhődnöm kell. Így nem csak megkövetem környezetem, hanem szándékom komolyságát még bizonyítandó az ítéletnél kicsit korábban érkező meghívást is elfogadom, és még ma az egerszegi bv-be is önként bevonulok.

Tudom. El is bujdokolhatnák mindenféle szanatóriumokba akkor, ha szocialista miniszterekkel bizniszelgetnék, vagy akár ki is fizethetném ezt a mostani bírságot, ha én is olyan ütemben lopnám a pénzeket mint a felperesek. Viszont ezt csak úgy egyszerűen letudva senkinek sem lenne elég jó.
Nem jó, mert akkor „A szegény”, „A megbántott” és „A meghurcolt” keszthelyi kórházi vezetőknek nem okoznék lelki kielégülést a börtönhónapokkal, ugyanakkor továbbra is rettegniük kellene mondjuk a mostani radiátor lenyúlások miatt is, de akár a műszerpénzek éves 10milliós károkat okozó mostani(!) stiklizései miatt is.

Kuruc.info - Libényi

Az eredeti cikk címe: http://kuruc.info/r/6/17428/

kuruc.info - 2007.10.19.

kuruc.info - 2007.10.19.

Éhségszrájkol az igazmondásért börtönbe zárt keszthelyi újságíró

Tudomásomra jutott, hogy az Önök weboldalán is megjelent a helikonportal.net portálhoz fűződő hír. Október 9-én börtönbe vonult Rudolf János szerkesztő, miután leleplezte a keszthelyi kórházban folyó korrupciót, s bizonyítékai ellenére a talmudista bíró pénzbüntetésre ítélte. Ezt nem volt hajlandó kifizetni, úgy döntött, inkább leüli a 200 nappal egyenértékű összeget.

Olvasónk tájékoztatása szerint Rudolf éhségsztrájkol a börtönben. Onnan írta levelét, amelyben egyebek közt így fogalmaz:

"Magamról még annyit kell elmondanom, hogy mióta a büntetés végrehajtási intézet lakója vagyok, csak vizet és teát fogyasztottam. Nem is áll szándékomban a továbbiakban sem enni, hisz én nem szórakozásból, hanem tiltakozásként érkeztem ide...."..nagyon köszönöm azoknak, akik gyűjtenek számomra, de addig sajnos nem fogok tudni se kijönni, se enni, amíg egy TISZTESSÉGES vizsgálat megindulásáról nem kapok HIVATALOS értesítést."

Az újságíró teljes levele a börtönből: http://www.helikonportal.net/?q=node/550

Üdvözlettel: K. L., Keszthely

Az eredeti cikk címe: http://kuruc.info/r/1/17659/

Mária Országa - 2007.10.21.

Mária Országa - 2007.10.21.

Böjt Rudolf Jánosért és a tiszta kezu ügyészségekért

A korrupció ellen küzdo Rudolf Jánost október 15-én a zalaegerszegi börtönbol Baracskára, majd 20-án a tököli rabkórházba szállították, feltételezzük azért, hogy akár kényszerrel is táplálják.

Ahogy azt már korábban megírtuk Rudolf János a keszthelyi helikonportal.net szerkesztoje október 8-án egy demonstratívan meg nem fizetett 60.000 Ft-os pénzbírság miatt vonult be a zalaegerszegi börtönbe. A pénzbírságot pedig azért kapta, mert feltárta a kisváros korrupciós ügyeit, és a rágalmazási perben János bizonyítékait a bíróság csak részben fogadta el. Rudolf János ez ellen is tiltakozott, amikor 60.000 Ft kifizetése helyett bevonult a börtönbe, ahol víz és teán kívül más ételt nem fogad el.

Mi az ÚDK-ban úgy látjuk, hogy Rudolf János a keszthelyi korrupción keresztül - mint a cseppben a tengerre - az egész (ön)kormányzati-állami korrupcióra mutatott rá. Neki ajánljuk a Veres ügy kapcsán a korrupcióról írt cikkünket. De ez még semmi szeretnénk egy kicsit osztozni a sorsában.

Elhatároztuk, hogy szolidaritásból vele, egy-egy nap böjtöt tartunk. Ez a böjtöt tartók között egy 'felajánlás' is. Felajánlás azért, hogy János érezze, vannak akik tovább viszik az általa felemelt stafétát és minél hamarabb, talán már október 23-án visszatérhessen családjához, négy hónapos kisbabájához.

Azt tervezzük, hogy 30 ember 1 hónapig fog 1-1 napot böjtölni. A stafétabot átvétel általános 'felajánlása' pedig így szól: Az ország ügyészségei váljanak a 'Tiszta Kezek' hivatalaivá. Az ügyészségek, akik csak(!) költségvetésileg függenek a kormánytól álljanak a korrupció-ellenes megújulási folyamat élére.

Az egyhónapos böjt október 21-én kezdodik. Az egy napos böjtöt mindenki otthonában(vagy máshol) tartja. A materialista Havas Henrik elsütheti fogyókúrás poénját. Jelentkezéseket az udkposta@gmail.com címre kérjük. A böjtölok listáját folyamatosan közöljük a honlapunkon. Vajon lesz-e elég jelentkezo?

Október 21-én böjtöl: dr. Bégány Attila, Budapest

Az eredeti cikk címe: http://www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=3606&rovat=

Szent Korona Rádió - 2007.11.13.

Szent Korona Rádió - 2007.11.13.

Kiszabadult az éhségsztrájkoló hazafi

Rudolf János október 28-án 3 hét után befejezte éhségsztrájkját a tököli börtönben és ki is váltotta magát a börtönből (befizette a 60 ezer Ft-ot).

Döntését azért hozta meg, mert október 26-án a keszthelyi képviselő-testület határozatban tett ígéretet a Rudolf János által feltárt korrupciós ügyek kivizsgálására. Ha minden igaz, János október 30-án kiszabadult. Az ÚDK által meghirdetett felajánló böjt a vállalás szerint november 20-ig folytatódik.
Ahogy azt már korábban megírtuk, Rudolf János a keszthelyi helikonportal.net szerkesztője október 8-án egy demonstratívan meg nem fizetett 60 ezer Ft-os pénzbírság miatt vonult be a zalaegerszegi börtönbe. A pénzbírságot pedig azért kapta, mert feltárta a kisváros korrupciós ügyeit, és a rágalmazási perben János bizonyítékait a bíróság csak részben fogadta el. Rudolf János ez ellen is tiltakozott, amikor 60 ezer Ft kifizetése helyett bevonult a börtönbe, ahol vízen és teán kívül ételt nem fogadott el. A korrupció ellen küzdő Rudolf Jánost október 15-én a zalaegerszegi börtönből Baracskára, majd 20-án a tököli rabkórházba szállították.

Magyar Jelen

Az eredeti cikk címe: http://szentkoronaradio.com/node/18591

Népszabadság 2007. november 14.

Népszabadság 2007. november 14.

Webszerkesztő a rács mögött

A portáltulajdonos mindkét perét elvesztette, de továbbra sem fogta vissza magát
Egy keszthelyi internetes portál tulajdonosa, szerkesztője önszántából vonult börtönbe, s éhségsztrájkba kezdett. Így tiltakozott azért, mert szerinte indokolatlanul ítélte el írásai miatt a bíróság.